Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων με χαρά σας ενημερώνει ότι όλοι οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να έχουν 50% έκπτωση στο εισιτήριο εισόδου (€5 αντί €10) για τη διαδραστική περιβαλλοντική εκπαιδευτική έκθεση «Ο Πλανήτης σε Χρειάζεται»!  Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της από τις 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι την 1η Απριλίου 2018 στο χώρο της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης (Περίπτερο 4).

Ο πλανήτης σε χρειάζεται. Ζήσε στο 2050” – “Your Planet Needs You” είναι μία εκπαιδευτική διαδραστική έκθεση πολυμέσων (multimedia), σχεδιασμένη από το Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου (National History Museum), η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Μ. Βρετανία και συνέχισε το ταξίδι της στις ΗΠΑ, στην Ν. Α. Ασία, Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Η έκθεση έχει δεχτεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες σε όλο τον κόσμο και έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο!

Η έκθεση εξετάζει την κλιματική αλλαγή και την περιορισμένη διαθεσιμότητα των φυσικών πόρων στον πλανήτη και δίνει την ευκαιρία σε όλους να ερευνήσουν, να διαδράσουν ή ακόμα και να αμφισβητήσουν όσα παρουσιάζονται σε αυτήν, προκειμένου να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση. Εκτός από την επιμόρφωση σχετικά με το περιβάλλον, επιπλέον στόχος της έκθεσης είναι η ενεργοποίηση της οικολογικής συνείδησης των ανθρώπων αλλά και η δραστηριοποίηση τους στη λήψη αποφάσεων, πάνω σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Στην είσοδο της έκθεσης, οι επισκέπτες προμηθεύονται μία ψηφιακή κάρτα (κάρτα επιβίωσης), πάνω στην οποία καταγράφονται όλες οι επιλογές των αποφάσεων, που παίρνουν κατά την περιήγηση τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο σχετικό Ενημερωτικό Έντυπο.